Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length

Advanced search

552 Posts in 98 Topics- by 172 Members - Latest Member: ASSA

September 06, 2010, 05:35:27 PM
General CategoryINTREBARI, NELAMURIRIIntretinerea bicicletei iarna
Pages: [1]   Go Down
Print
Author Topic: Intretinerea bicicletei iarna  (Read 310 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Girardengo
20''
*

View Profile
« on: November 26, 2009, 12:51:52 PM »

Salutari tuturor,

Incepand cu vara anului 2009 am intrat in randul celor care pedaleaza. Acum ca se apropie iarna, sunt curios daca exista anumite operatii de intretinere pentru aceasta perioada. Ceva mai complex decat intretinerea lantului.

Astept raspunsurile voastre ...
RoadRunner
20''
*

View Profile
« Reply #1 on: November 26, 2009, 04:23:55 PM »

Pai daca e de carbon e bine sa nu o ti in ger, daca e de otel nu merge la umezeala. Spala tot, curata transmisia si unge la loc apoi cu o carpa imbibata in ulei revino peste lant si pinioane (ca sa le acoperi cu un strat si sa nu rugineasca) Apoi pune deraiorul de foi pe foaia mica si ala de pinioane pe pinionul mic ca sa relaxezi arcurile (si sa nu stea intinse pana cand incepi din nou sa o folosesti) La fel si la frane, poti sa le dai drumul (vezi ca au o manetuta mica de la care faci asta ca sa nu desfaci cablul) Daca o tii afara sau in garaj e bine sa acoperi manetele cu niste pungute iar cauciucurile (sau rotile cu totul) sa le lasi la 2-3 atmosfere si sa le aduci ,daca poti, in casa (ca altfel imbatranesc de la frig si umezeala si la primavara le gasesti cu crapaturi. Cam atat imi vine in cap acum...

Bip-Bip!
BLUE
Administrator
26''

View Profile
« Reply #2 on: November 27, 2009, 10:05:30 AM »

Eu le tineam in casa. A mai ieftina pe balcon (o cam batea ploaia uneori dar era ok) iar cealalta agtata de perete.

Oricine poate pedala!
Pages: [1]   Go Up
Print
Jump to:  

Theme orange-lt edited by unq